Відомі, творчі, успішні жінки Тернопільщини одягнули особливі сукні-обереги з колекції «RIDNA» (Фото)

Опубліковано:
4 Березня, 2020

Ніжні, як подих весни у розпалі цвітіння квітів, як літній квітковий букет – саме такі сукні із колекції “RIDNA”. Принти на шовку повторюють мотиви картин української художниці Катерини Білокур. Саме її творчості – 120 років від народження, присвячена колекція довгих до самої підлоги суконь. За словами дизайнерки акторки театру і кіно, телеведучої, народної артистки України Ольги Сумської саме так через моду можна популяризувати українську культуру.  Це її перша дебютна колекція, реалізація дитячої мрії, ще одна сторона багатої на таланти жінки.

Гостей події зустріли звуками скрипки Любомира Рокецького та співом Василини Зозулі. Співачка  відразу привернула увагу своїм платтям, яке пізніше продемонструвала під час дефіле. Організаторки показу з громадської організації “Ділові українські жінки” до останнього дня тримали у секреті, хто буде демонструвати одяг, адже за традицією, започаткованою Ольгою Сумською, у цих сукнях дефілюють відомі активні жінки України.

Жінки, насправді, багато працюють і надзвичайно талановиті, але не завжди люди знають їх особисто, зазначила Президент відокремленого підрозділу ГО “ДУЖ у Тернопільській області” Ірина Демкура. Саме тому, за задумом організаторів, презентуючи чергове плаття ведучі події Наталія Стефанчук та Ольга Навроцька презентувала і жінку. Усі вони різні і для кожної знайшлось плаття під її характер і фігуру. Така демонстрація колекції суконь на тлі екрану з картинами Катерини Білокур, поряд з оригінальними полотнами Марини Приймаченко з приватної колекції родини Демкур у просторому залі готельно-розважального комплексу “Garden Hall” проходила вперше. У вишуканих сукнях “RIDNA” та у намистах етногалереї Спадок родини Демкур дефілювали вчителька, лікарка-акушерка, медійниця, директорка, співачка, бізнес-леді, тренерка –  Наталія Стефанчук, Наталія Овсейко, Василина Зозуля, Надія Березюк, Ірина Хаєцька, Ірина Ханас, Ірина Мороз, Надія Шевчук, Ольга Навроцька, Наталія Дзюба, Дарія Побер, Лілія Левенець, Лілія Вавринів, Оксана Мекуляк, Лілія Мельник, Іванна Бойко, Наталія Карчевська, дехто вперше у вишуканих сукнях вийшов на подіум. Це було не просто, тому усі жінки відповідально приходили на репетиції.  Усі успішні, тому що не бояться брати відповідальність на себе, вміють вчитись, бути дисциплінованими і дякувати кожному дню. Серед глядачок були і особливі жінки, “які чують серцем” – з вадами слуху – для них усю подію коментувала сурдоперекладач Олександра Карпюк.

Ольга Сумська із задоволенням розказала про те, як народилась її колекція, поділилась секретами краси та нев’янучої вроди, відповіла на питання. Її плаття на зустрічі було помаранчеве за мотивами картини “Цар-колос”. За словами дизайнерки, ця картина особлива, адже передає біль від трагедії України – голодомору, саме тому колоски ледь помітні серед квітів. В оригіналі квіти на синьому тлі. Цікава історія картини – адже саме її вкрали і художниця ще три рази малювала “Цар-колос”.

Ольга Сумська подарувала інтригу тернополянам, адже має секрет щасливого життя, яке такі залежить від вдалого вибору нареченого. На замовлення Ольга готова зробити плаття оберегом, зашиваючи у швах щось таке особливе, цьому навчила її бабуся. А старші люди знали, як привернути до себе долю – впевнена 53 річна українська красуня. Окрім захоплень, Ольга Сумська має також і власну традицію – акторство у родині – ось і молодша донька вибрала собі саме такий шлях. 2 березня доньці Ольги Сумської виконується вісімнадцять років.  

Усі гості події мали можливість зробити світлину з акторкою та дизайнеркою Ольгою Сумською. Смачна кава, шампанське, тістечка – пригостили гостей партнери події “Тернопільська весна з колекцією Ольги Сумської”. Організатор події ГО “ДУЖ” , а саме Ірина Демкура, Наталі Стефанчук і Ольга Навроцька.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #показ, #сумська, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: