У Купчинецькій ОТГ планують розвивати молодіжні простори та хочуть створити музей музичних інструментів «Камертон»

Опубліковано:
3 Березня, 2020

Експерти Програми «U-LEAD з Європою»  проводжують працювати з громадами Тернопільщини над розвитком їхньої спроможності та посиленням інвестиційного потенціалу. Днями експерт з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Тарас Рашкевич з консультаційним візитом відвідав Купчинецьку ОТГ.

Сільський голова, старости та активні мешканці громади взяли участь у «мозковому штурмі» з метою пошуку ідей для розвитку Купчинецької ОТГ, враховуючи основні проблеми та унікальні особливості громади.

Вдалося напрацювати кілька ідей щодо облаштування молодіжних просторів, а також промоції та розвитку унікального музею музичних інструментів «Камертон» в громаді. Спільно з учасниками «мозкового штурму» та проєктним менеджером громади Лесею Квет були розроблені концепції проєктів щодо відібраних ідей. 

Сільський голова Ігор Країнський підкреслив важливість проєктного менеджменту для розвитку Купчинецької громади.

В рамках обговорення присутні не оминули питання щодо залучення інвестицій та створення сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності на території громади.

Нагадаємо, що нещодавно відбулося офіційне відкриття Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», який входить в структуру «U-LEAD з Європою» та допомагає громадам скористатися можливостями, запропонованими реформами децентралізації та регіональної політики.  Напрямки роботи офісу включатимуть сприяння професійному розвитку кадрів місцевого самоврядування, надання ОТГ практичної допомоги у виконанні поточних обов’язків, консультації та менторство для громад (юридичні, кадрові, фінансові та управлінські питання), навчальні візити та підтримку громад у розробці стратегій розвитку.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #купчинці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: