Чи знали наші читачі, що саме на Тернопільщині знаходиться найбільший каньйон на Україні. Мова йде про Дністровський каньйон. Він є також одним із найбільших каньйонів Європи. Його довжина орієнтовно має 250 км.

Фото каньйону вражають ще й тому, бо тут протікає одна з найкрасивіших річок Європи, друга за величиною в Україні — річка Дністер. Загальна протяжність водної артерії близько 1362 км.

Вважається, що найкрасивіші береги Дністра розташовані від р. Золота Липа до р. Збруч у межах прорізання Дністром Подільської височини з утворенням каньйоноподібної долини.

Сьогодні хочемо показати фото каньйону біля міста Заліщики. Мальовничі краєвиди попали в об’єктив фотографів у 1920-1930-х роках.

Чудові світлини зібрав дослідник Тернопільщини Василь Лопух. Більше фото можна побачити на сайті дослідника, посилання на який подаємо нижче. 

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://www.zalishchyky.net

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дністер, #каньйон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: