Повернулися з Італії : в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу

03.03.2020 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У мешканця Чернівецької області виявили коронавірус. Чоловіка госпіталізували до лікарні зі жаром та сухим кашлем. Про це повідомляє LB.ua

Як розповів на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, подружжя повернулося в Україну після подорожі Італією. На виїзді в країнe у них перевіряли температуру, але ніяких симптом захворювання не виявили. Після повернення додому подружжя знаходилися на самоізоляції.

«Буквально через два дні (28 лютого) після самоізоляції у людини з'явилися симптоми коронавірусної інфекції. Він звернувся з консультацією до сімейного лікаря. 29 лютого пізно вночі з'явилися симптоми, які вимагали додаткової консультації в інфекційній лікарні. В результаті чого, швидка доставили хворого в госпітальну базу», - повідомив Ляшко.

Лабораторні дослідження уже підтвердили, що у чоловіка коронавірус. У жінки вірус не виявили.

«Ми починаємо працювати з тими особами, з якими контактувала ця людина. Жодних екстремальних подій не сталося. У нас відпрацьований чіткий алгоритм, що ми робитимемо, коли будуть випадки передачі інфекції в Україні», – додає Віктор Ляшко.

Зазначимо, що це перший випадок захворювання на коронавірус в Україні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі