У Тернополі навчали молодь з громад як співпрацювати з місцевою владою (Фото)

Опубліковано:
28 Лютого, 2020

Протягом 27-28 лютого, у Тернополі, представники «Освітньо-аналітичного центру розвитку громад» Максим Черкашин та Рустам Ергешов в рамках програми «DOBRE», на запрошення Західноукраїнського ресурсного центру виступили спікерами на тренінгу «Участь молоді в реалізації місцевого розвитку громади».

На зустрічі йшлося про функції місцевої ради та її виконавчих органів, шляхи підтримки молодіжних ініціатив, про ефективну комунікацію з місцевою владою, крім того, учасники тренінгу вчилися писати та рахувати вартість проекту та ознайомлювалися зі специфікою співпраці з різноманітними фондами.

«Сьогодні, ми говоримо про децентралізацію, зосередження та розподілення коштів на місцях і багато проводимо навчань, тренінгів та роз’яснень для громад у цій сфері, – каже Максим Черкашин, спікер тренінгу. – І на жаль в Україні бракує спеціалізованих програм, в рамках яких, значна увага приділяється навчанню молоді у громадах. В Тернополі протягом цих двох днів ми мали змогу працювати з активною молоддю з різних громад, що сьогодні тільки навчається, а завтра буде впливати на місцеву владу, або й керувати нею».

null

До слова, сьогодні в Україні серед кількох десятків проектів, зосереджених на децентралізації, тільки одиниці працюють з молоддю у громадах.

Загалом, найвідомішими проектами, які направлені на роботу з молоддю, в Україні є «Молодіжний працівник», компонент програми  «DOBRE» та «Школа молодіжних лідерів громад», яку вже друге поспіль реалізовує в Тернополі громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України за підтримки «U-LEAD з Європою».

Учасниками програми «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» та «Школа молодіжних лідерів громад» у Тернополі, стали молоді люди, які працювали в органах місцевого самоврядування з молоддю, або молоді лідери та активісти громад. Унікальність проекту була в поєднанні теорії з практикою – учасники проводили тренінги у своїх громадах, а по закінченню школи написали свої проекти із стратегії розвитку молодіжного середовища своєї громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лекція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спікер, #тернопіль, #тернопільські новини, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: