Громади Тернопільщини навчали успішному кадровому менеджменту

Опубліковано:
28 Лютого, 2020

У Тернопільському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся семінар на тему «Управління людськими ресурсами в ОТГ». На захід були запрошені фахівці відділів управління персоналом, кадрової або юридичної роботи громад Тернопільщини.

Михайло Лисиканич, радник з питань місцевого самоврядування та децентралізації, разом з учасниками семінару розглянули низку важливих питань, які стосуються управління людськими ресурсами в ОТГ: «В умовах децентралізації особливо актуальною стає проблема забезпечення об’єднаних територіальних громад якісним персоналом, оскільки його професійний рівень є однією з передумов успішного розвитку громади. Наше завдання – навчати представників громад Тернопільщини, зміцнювати потенціал кадрів та сприятиму їхньому професійному росту», – зазначив він.

У рамках семінару учасники опрацювали цикл управління людськими ресурсами в органі місцевого самоврядування, включаючи конкурсне випробування, організацію роботи конкурсної комісії, види дисциплінарної відповідальності та інших напрямків кадрового менеджменту.

«Сьогодні ми обговорили справді актуальні питання управління людськими ресурсами в ОТГ. Дослідили повноваження осіб, які працюють на виборчих посадах, розглянули особливості проведення конкурсних відборів та припинення служби в органах місцевого самоврядування. Практична робота в групах дозволила краще зрозуміти алгоритм створення структурних підрозділ, розроблення штатних розписів та процес оптимізації структури. Також разом з колегами ми здійснили аналіз чинного законодавства у сфері запобігання корупції. Дуже цікавий та корисний семінар, який дозволить покращити кадрову роботу в громаді», – ділиться враженнями Тетяна Горб’як, представника Борщівської ОТГ.

Зазначимо, що захід проходив за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: