Ще дві громади за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» покращать роботу добровільних пожежних команд

26.02.2020 08:43   Джерело: UaNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На Тернопільщині з робочим візитом побував координатор проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України», Марек Ковальські. Разом з керівницею Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Наталією Онищук та представниками Головного управління ДСНС України в Тернопільській області вони відвідали Байковецьку та Мельнице-Подільську ОТГ. Саме ці дві громади стали учасниками проєкту від «U-LEAD з Європою».

«Проєкт «Створення ефективної системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах» реалізується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Основною його метою є забезпечення належного рівня безпеки для громадян та навколишнього середовища в об’єднаних територіальних громадах», – розповіла Наталя Онищук. 

null

За словами Марека Ковальскі у випадку надзвичайної ситуації допомога повинна надаватися оперативною: «Розвиток мережі добровільних дружин єдиний шлях до підвищення безпеки жителів сіл та містечок. У Польщі добровільна команда рятувальників складається мінімум з  12 людей», – додав він.

Також громади отримають допомогу в налагодженні роботи добровільних пожежних команд, пройдуть тривале навчання та матимуть можливість ознайомитися з роботою добровільних пожежних команд в Республіці Польща.

Зазначимо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: UaNews  

Коментарі