Тернополянка попалася на схему, що приносить шахраям мільйон за добу

24.02.2020 23:13   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля
Попри численні роз’яснення, мешканці Тернопільщини продовжують потрапляти у схеми «Ваш родич в поліції».

Майже 10 тисяч доларів заробив невідомий на довірі тернополянки. Вона рятувала від криміналу родича. Люди потрапляють у подібні пастки навіть після того, як читали застереження, зазначають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Невідомий зателефонував до потерпілої 19 лютого близько 21 години. Схвильовано назвав жінку мамою, а вона, хоч і не впізнала голос, таки повірила, що то телефонує чоловік доньки. Незнайомець приголомшив новиною про скоєння ДТП, слідством та ймовірним ув'язненням. А тоді попросив заплатити гроші поліцейським, аби його відпустили. Додав -  кошти необхідно зібрати терміново, по них приїдуть. Вже невдовзі до жінки знову зателефонували та уточнили адресу.

Тернополянка зібрала усі заощадження і сама передала їх у руки невідомому.

Вже після цього краянка таки набрала номер доньки і зрозуміла, що стала жервою шахраїв. Зателефонувала в поліцію.

Поліцейські вкотре закликають не поспішати віддавати гроші невідомим! Не вірте поганим новинам по телефону від незнайомців, Перевіряйте почуте у будь-який можливий спосіб. І пам’ятайте – лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою шахраїв.

Нагадаємо, "Ваш син у поліції" — шахрайська схема, про яку знає чи не вся Україна. Схема проста. Зазвичай, шахрай дзвонить жертві як поліцейський. Зазвичай він повідомляє про затримання сина за підозрою у зберіганні наркотиків. Жертва починає хвилюватися, і тоді інший шахрай — "син" — жалісливим голосом просить переказати велику суму на картку за "вирішення питання".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі