Ігоря Сопеля «пішли». Хто тепер буде – Танька чи Володька?

Опубліковано:
23 Лютого, 2020

22 лютого президент Володимир Зеленський відправив у відставку голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля.

«У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням», — повідомили на сайті глави держави.

Ігоря Сопеля із Хоросткова призначили головою Тернопільської ОДА 1 листопада 2019-го року. Керував він областю лише 114 днів.

Хоча в указі президента фігурує формулювання «за власним бажанням», насправді, як нам стало відомо з конфіденційних джерел, написати таку заяву йому добровільно-примусово порекомендували.

Є інформація, що до Кабміну викликали директора санаторію «Медобори», що в Конопківці на Теребовлянщині, Василя Мартинюка і погодили з ним питання поселення евакуйованих із Китаю. Цей найбільший в області санаторій вже давно не державний, керівник приватизував його. Про перемовини з Мартинюком не повідомляли в ТОДА. Лише коли інформація просочилася в ЗМІ, Ігор Михайлович почав з’ясовувати, чи справді уряд має такий намір. Підтвердили цю інформацію його знайомий у Кабміні, а також керівник обласної поліції Олександр Богомол. Проте контролювати ситуацію у той час вже було нереально: збаламучені мешканці Конопківки навідріз відмовилися приймати евакуйованих до санаторію «Медобори». Люди облаштували блокпости, перекрили дорогу, чергували ночами.

На Тернопільщину таки не повезли евакуйованих, проте гострі сутички у Нових Санжарах на Полтавщині, куди доправили 45 наших співвітчизників і 27 іноземних громадян з Уханя, сколихнули всю Україну, жахливі кадри кидання каміння в автобуси з приїжджими облетіли іноземні ЗМІ. Це була абсолютно провалена українським урядом операція.

У такій напруженій ситуації крайнім зробили Ігоря Михайловича. І це попри те, що пан Сопель давно приятелює з Володимиром Зеленським і «кварталівцями». Цікаво, кого зі своїх команда Зе тепер призначить керувати Тернопільщиною? Можливо, на цей раз довірять область Таньці або Володьці?

Подружжя Ігор та Ольга Сопелі з Володимиром Зеленським і “кварталівцями”.

Ігор і Ольга Сопелі ( в центрі), поряд – Танька і Володька.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Сопель, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: