На Шумщині відбувся регіональний літературний фестиваль української книжності «На білому коні», присвячений 115-ій річниці від дня народження відомого українського письменника Уласа Самчука.

У конференції молодих самчукознавців взяли участь працівники музею, педагоги, учні та представники Кременецької обласної педагогічної академії ім. Шевченка. Учасники свята побували у Тилявському літературно-меморіальному музеї імені згаданого письменника (директор Петро Дмитрович Панасюк). Гостей зустріли хлібом і сіллю, привітали танцювально-поетичною композицією.  У Шумську літератори зустрічались із учнями та педагогами у школах, ліцеї, бібліотеці. Головні урочистості відбувались у районному будинку культури. Програма святкової Самчуківської Академії була різноманітною: вручення Міжнародної премії імені Уласа Самчука та відзнак переможцям конкурсу творчої молоді «Самчукова криниця». Музичні номери представили місцеві колективи культури та школи мистецтв.

Лавреатами цьогорічного Міжнародного літературного конкурсу ім. Уласа Самчука стали – Олег Клименко та Сергій Синюк. Дипломи і нагороди їм вручили письменники Зіновій Кіпибіда та Олександр Вільчинський.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Сумчук, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: