У Саранчуківській ОТГ задумуються над розширенням громади

Опубліковано:
20 Лютого, 2020

Громади Тернопільщини новий 2020 рік розпочали з активної роботи над розвитком спроможності. Команда Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»  днями побувала в Саранчуківській ОТГ, яка взяла курс на розширення.

Представникам громади роз’яснено процедуру приєднання сусідніх сільських рад. Зокрема, детально розглянуто стадію громадських обговорень, після яких проходять сесійні засідання.

«Процес приєднання складний, оскільки потрібно дотримуватися чіткої процедури. Необхідно звернути увагу на правильність проєктів рішень, врахувати думку жителів та витримати всі терміни», – зазначив в ході зустрічі Михайло Лисиканич, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Також обговорено особливості утворення старостинських округів після приєднання суміжних рад. Радники регіонального офісу зголосилися супроводжувати Саранчуківську ОТГ на всіх етапах приєднання.

Саранчуківська ОТГ була створена наприкінці 2017 року, до її складу увійшли шість сільських рад. За останньою інформацією на території громади проживає більше трьох тисяч жителів. У 2019 році до громади приєдналася сусідня Літятинська сільська рада.

Зазначимо, Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: