Тернопіль: До Дня Героїв Небесної Сотні підготували експозицію

Опубліковано:
20 Лютого, 2020

 

У тернопільському державному архіві, 18 лютого, відкрили документальну виставку До Дня Героїв Небесної Сотні «… Коли землю гладив дим, а в небо йшли молоді…».

У експозиції представлені як основні історичні факти, так і спогади учасників Євромайдану. Зокрема, змальовуються усім відомі трагічні історії героїв: Олександра Капіноса, Василя Мойсея, Ігоря Костенка, Устима Голоднюка, Назарія Войтовича, Тараса Слободяна та Аксенина Василя, який помер під час лікування у Польщі.

Також, виставку доповнили особистими речами учасників Майдану, а саме: наплічник, бронежилет, протигаз, окуляри, шолом та бита. Серед експонатів можна побачити прапори із зони проведення ООС, які передали в держархів волонтери групи «Схід та Захід єдині».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Василь Мойсей, #виставка, #День Героїв Небесної Сотні, #експозиція, #Євромайда, #ігор костенко, #назарій войтович, #небесна сотня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Олександр Капінос, #Тарас Слободян, #тернопіль, #тернопільські новини, #устим голоднюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: