«Потрібно забезпечити лікарні всім необхідним»: у Тернополі виділили кошти для закупівлі костюмів біозахисту

Опубліковано:
19 Лютого, 2020

У Тернополі, у зв’язку з можливим прибуттям евакуйованих з Китаю, виділили додатково 550 тис. грн для забезпечення госпітальних баз усім необхідним. Таке рішення було прийнято на черговому засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 18 лютого.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров‘я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак, медзаклади не готові приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Адже, для лікування  вимагається щоб боксовані палати були спеціального вакуумного типу, яких на Тернопільщині не має.

«Нещодавно було проведено реконструкцію інфекційного відділення та покращено матеріально – технічну базу, проте цих умов не достатньо для того, щоб приймати хворих з вірусом COVID-19», — додає Василь Даньчак.

Тому, враховуючи можливу небезпеку, було прийнято рішення додаткова спрямувати кошти з міського бюджету на забезпечення госпітальних баз усім необхідним.

«У зв’язку із загрозою перебування поблизу Тернополя осіб, які можуть бути потенційними носіями вірусу, з місцевого бюджету виділено кошти для забезпечення лікарень усіма необхідними засобами захисту та обладнанням, адже ні Тернопільська обласна рада, ні обласна адміністрація, ані Уряд не відреагували на наші звернення та не виділили будь-яких коштів на укомплектування госпітальних баз лікарськими засобами та виробами медичного призначення», – наголосив очільник Тернополя Сергій Надал.

Так, за спрямовані кошти здійснять ряд заходів, а саме: забезпечать підведенням систем подачі кисню, встановлять розмежувальні двері, рекуператори в боксованих палатах, придбають одноразових костюмів біозахисту, респіратори класу захисту FFP3, захисні окуляри, щитки та рукавички для індивідуального захисту медичного персоналу. Також, частину виділених грошей спрямують на потреби та КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #китай, #коронавірус, #лабораторні бази, #медичне устаткування, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Ухань
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: