«Ніякі ордена, медалі та відзнаки їх не повернуть»: у Тернополі вшанували пам’ять загиблих героїв

Опубліковано:
19 Лютого, 2020

У Тернополі, 18 лютого, вшанували пам’ять загиблих Героїв під час оборони міста Дебальцеве. Так, на мітинг-реквієм біля Меморіальної стели, що знаходиться в парку ім. Т. Шевченка, зібралися сотні містян, родичі загиблих, волонтери та духовенство. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

На честь захисників Дебальцівського плацдарму священнослужителі відправили молебень, а небайдужі тернополяни поклали квіти до меморіалу «Загинули за волю України». Також, з нагоди відзначення пам’яті героїв, міський голова вручив матерям загиблих військовослужбовців грошові сертифікати.

«Згадаємо сьогодні про почесних мешканців Тернополя Олександра Орляка, Віталія Лотоцького та всіх тих, хто поліг в бою за наш мир, спокій, аби Україна була єдиною, мирною, щоб над нашими головами не літали російські ракети. Ніякі ордена, медалі та відзнаки їх не повернуть, але я впевнений, що пам’ять про них назавжди лишиться історією нашого міста, країни і в наших серцях», — розповідає Сергій Надал.

Зазначимо, що бої за Дебальцеве розпочалися у 2015 році. Згодом, 17 лютого, російські бойовики просунулися вглиб міста і штурмували табір сил АТО. Тоді українські військові вирішили відступити, і понад 2500 тисячі українських бійців залишили плацдарм. Проте, деякі групи виходили ще кілька днів і без втрат не обійшлось. Тоді загинуло 210 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 взято в полон та 18 – зникло безвісти. За весь час оборони Дебальцевського напрямку загинуло 136 та було поранено 230 військовослужбовців ЗСУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #дебальцево, #мітинг-реквієм, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ООС, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: