Реліквія Святої Корони Тернового Вінка Христового прибуде до Тернополя

Опубліковано:
18 Лютого, 2020

До Тернополя привезуть унікальну реліквію, яка містить одну із колючок Тернового Вінка Ісуса Христа. Про це повідомили під час прес-конференції, яка відбулася 18 лютого у приміщенні курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Вперше реліквія покине стіни Абатства Святого Петра в Солем, що знаходиться поблизу Франції, і здійснить паломництво в Україну. До Тернопільщини, Терновий Вінок доставлять до кінця березня. Зокрема, 26 березня у Маріїнському духовному центрі «Зарваниця» розпочнеться молитовне вшанування реліквії. Згодом, 28 березня, її перевезуть до Архікатедрального Собору УГКЦ Тернополя, де реліквія пробуде до 3 квітня.

Зазначимо, що на сьогодні Реліквія Святої Корони Тернового Вінка Христового зберігається в Соборі Парижської Божої Матері і являє собою вінок без колючок тернини. Самі ж колючки тернини теж являються реліквіями й зберігаються в різних абатствах, монастирях та санктуаріях. Одним з особливих місць зберігання частини Реліквії Тернового Вінка Христового є Абатство Бенедектинців в Солем, поблизу Парижа.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Терновий Вінок, #тернопіль, #тернопільські новини, #Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: