Тернопіль: встановили нову плату за харчування дітей у садках

17.02.2020 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

 

У Тернополі, 13 лютого, на засіданні виконавчого комітету встановили плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах. Так, батьки оплачуватимуть лише 70% вартості, а решту суми сплачуватиме Тернопільська міська рада.

Як зазначають управлінні освіти та науки, розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах встановлюється один раз на рік з урахуванням режиму роботи закладу та моніторингу цін на соціально значущі товари. Проте, для того щоб зменшити плату для батьків за харчування дітей, які проживають у м. Тернополі і виховуються у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах, вирішили зменшити суму. Зокрема, батьки будуть оплачувати лише 70% вартості харчування, а саме: 18 грн 00 коп. в І молодших групах з терміном перебуванням дітей 10 год. 30 хв., 12 годин; 20 грн 00 коп. в І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей; 24 грн 00 коп. у дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв, 12 годин; 26 грн 00 коп. у дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей. Решту суми - 30% сплачуватиме Тернопільська міська рада.

До слова, пільгові умови оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти для багатодітних та малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування коштом коштів місцевого бюджету


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі