Люди протестують, високопосадовці ховаються: на Тернопільщині знищують легендарну річку Збруч

17.02.2020 19:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Мешканці смт Скала-Подільська Борщівського району вкотре вийшли на акцію протесту, бо вважають, що річку Збруч, яка протікає через населений пункт, знищує місцевий підприємець.

Однак до обурених протестувальників, чомусь, так і не з’явилися ні голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель, який всіляко уникає журналістів, ні новоспечений очільник Держекоінспекції в Тернопільській області і за сумісництвом депутат облради Роман Нитка. Останній прислав свого заступника. Вочевидь, їм безпечніше ховатися від гніву обурених людей в своїх кабінетах, аніж пояснювати, хто і чому знищує екосистему річки Збруч.

Ще у 2015 році працівники ТзОВ «Сібекс» поблизу млина частково залили русло річки бетонними плитами. Через протести громадян тоді роботи призупинили. Тепер у хід знову пішла будівельна техніка. Жителі масово виходять на акції протесту, бо вважають, що водойму хочуть цілеспрямовано знищити, а високопосадовці  – ні пари з уст.

Люди навіть створили електронну петицію, в якій просять відновити природнє русло річки Збруч.

– В Скалі-Подільській із грудня 2015 року працівники ТзОВ «Сібекс» частково загатили бетонними плитами русло річки Збруч в районі млина. Це обурило громадян. Після багаторічних походів, листів, запитів до різних державних установ щодо цієї ситуації на річці жодних зрозумілих пояснень або відповідей немає. З надійних джерел відомо, що ОВД (оцінка впливу на довкілля) не проводилась, громадських обговорень не відбулось. Такі маніпуляції з річкою є кричущим порушенням законодавства. Місцева влада в особі голови ОТГ Мирончука «слідкує за ситуацією2 вже роками. На теперішній час русло р. Збруч у районі млина Скали-Подільської відсутнє по причині повної загати працівниками даної фірми. Ми вимагаємо повного відновлення природнього русла р. Збруч! Просимо усіх людей підтримати нас! – йдеться у тексті петиції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі