«Бандерівська скриня»: у Тернополі презентували унікальну книгу

15.02.2020 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці, 13 лютого, відбулася презентація книги «Бандерівська скриня. Архів УПА з криївки в Кордишеві на Шумщині».

Як зазначає упорядник видання Григорій Шергей, їм вдалося зібрати повстанські матеріали 1940-х років. Зокрема, всі цінні документи виявили у двох криївках, які знаходились на піддашші церкви у с. Кордишів, Шумського району. Документи, записки, агітаційні матеріали, листівки, патріотична література були заховані у спеціальній скрині. Також, вдалося знайти чимало предмети побуту, одяг підпільників, нагрудний значок-тризуб.

«Особливої уваги заслуговує те, що дані криївки були засекречені понад 60 років. Там перебував повстанський штаб, який організовував роботу щонайменше в 11 селах. У таких криївках могли переховуватись до 6 осіб.», — додає Григорій Шергей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі