Тернопільщина: утворилася перша патронатна сім’я в області

Опубліковано:
15 Лютого, 2020

На Тернопільщині, 13 лютого, утворилася перша патронатна сім’я. Так, Світлана та Володимир Герасимчуки підписали угоду про надання послуги з патронату над дитиною між органом опіки та піклування виконавчого комітету Кременецької міської ради.

Як повідомляють в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, перед тим подружжя пройшло навчання за «Програмою підготовки патронатних вихователів». Підготовка передбачала серію тренінгів, заняття з психодіагностики, навчання з надання першої домедичної допомоги дітям. Після успішного завершення навчання та пройденої співбесіди, сім’я уклала договір з органом опіки та піклування про надання послуги з патронату над дитиною.

Зазначимо, що патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя.Термін тимчасового влаштування дитини у патронатну сім’ю не може перевищувати трьох місяців. Наразі, в Україні існує уже понад двісті таких сімей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитячий будинок, #діти, #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патронатна сім'я, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: