Стрітення Господнє: історія і традиції свята

Опубліковано:
15 Лютого, 2020

Стрітення Господнє має цікаву історію свята, а також наповнене різними традиціями.

Історія свята

15 лютого – визначна подія для християнського світу. Саме у цей день виповнилося 40 днів з дня народження Ісуса Христа. За традицією Богородиця принесла Ісуса до Єрусалимського храму, щоб посвятити Богові.

Таким чином відбулося саме стрітення – зустріч Ісуса Христа зі старцем Симеоном у храмі. Мудрець жив 300 років, а все тому, що чекав, коли “Діва в утробі прийме і народить Сина”. Коли старець перекладав старозавітну книгу пророка Ісаї з єврейської мови на грецьку він не повірив цьому виразу і хотів було виправити слово “діва” на “дружина”, але його зупинили. Янгол Божий сказав йому, що він житиме, поки не побачить сина Господнього, якого народила Діва.

Традиції

Стрітення Господнє – День молоді у православному світі. На деяких парафіях навіть влаштовують справжні бали, де молоді люди знайомляться один з одним.

У цей день прийнято ходити до церкви, бажано сповідатися і причаститися. 15 лютого і перед цим днем ​​православні християни не дотримуються посту. Якщо день припадає на середу або п’ятницю – їжте рибу, а не м’ясо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стрітення, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: