На Тернопільщині розпочалися інспекційна кампанія щодо виявлення неоформлених працівників

14.02.2020 07:43   Джерело: Тернопіль наживо!
Опубліковано : Новини Тернопілля

З 10 лютого розпочалася інспекційна кампанія щодо виявлення неоформлених працівників.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами інспекторами праці Держпраці та її територіальних органів за участі інших державних органів та органів місцевого самоврядування проведено інформаційну кампанію щодо недопустимості використання незадекларованої праці.

З 10 лютого цього року розпочинається наступний етап виконання доручення Прем’єр-міністра – інспекційна кампанія, під час якої планується охопити інспектуваннями віднесених до зазначеного переліку роботодавців.

Якщо інспектор праці виявить незадекларованого працівника, він буде зобов’язаний вжити заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Штрафні санкції складають – 10 мінзарплат (у 2020 році 47 230 грн) за перше порушення, а для «єдинників» І-ІІІ груп –попередження. А 30 мінзарплат (141 690 грн) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення – за повторне протягом двох років з дня виявлення порушення. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопіль наживо!  

Коментарі