Незвичайні казкові книги презентували у Тернополі

Опубліковано:
13 Лютого, 2020

У світлиці Центральної міської бібліотеки відбулась презентація двох незвичайних казкових книг – «Соломійка в країні Байдужості», авторами якої є діти та «Вузлик казок» Ірини Мацко. Надруковані шрифтом Брайля за сприяння Віталія Ткачука голови Волинського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії». Студія згаданого друку «Braille Studio» працює у Луцьку.

Автори першого проєкту, а це «Українські посиденьки» (Володимир Вакуленко-К, Валентина Бутенко і ГО «Соцінтел») зробили добру спільну справу: так для дітей із вадами зору з’явився «Вузлик казок» від Ірини Мацко.  До слова. Письменник та громадський діяч Володимир Вакуленко-К. влітку презентував свою збірку дитячих віршів «Лелечині ключі» із згаданим шрифтом у Національному музеї літератури України («Світ книжок на кінчиках пальців»). Книги, які виготовлені за принципами універсального дизайну, для згаданих діток – велика радість.

 «Історії тих, хто бачить серцем» (Ірина Мацко) – другий проєкт, який тривав упродовж минулого року. Це була цікава й насичена праця: майстер-класи із гончарства, валяння вовни, малювання, виготовлення рамок.   
Організатори проєкту: ГО «Творчий простір ОРЕЛІ», Леонід Бицюра, Олександр Хома, Тернопільська міська ЦБС Світлана Козелко, Медіа лабораторія MediaLab в ПК Березіль – Оксана Ратушняк, ВТ «Просвіта» НаталяТурчин. Варто нагадати, що завдяки відомій у Тернополі студії  Medialab, була озвучена спільна історія-казка “Соломійка в країні Байдужості” та хрестоматія для 3-4 класів дітьми-учасниками проєкту – театральним гуртком «Мельпомена».

Під час презентації діти, які брали участь у проєкті, отримали в подарунок книги. На зустріч завітали бібліотекарі міста, педагоги, батьки. Це добра благословенна справа – і вона тільки початок всіх наступних, не менш цікавих.

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #мацко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: