На Тернопільщині штрафуватимуть за несанкціоноване добування березового соку

Опубліковано:
12 Лютого, 2020

У Чорткові, з приходом перших весняних днів, люди несанкціоновано та неправильно видобували сік, що призвело до засихання беріз. Так, у парку «Моклеків», уже стикнулися із такою проблемою. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Як зазначають в КП «Парковий культурно-спортивний комплекс», березовий сік можна збирати лише у спеціально відвели них місця, а не на території паркових зон.

«Верхівки беріз у парку вже сухі. Щоб уникнути таких наслідків, після збору соку необхідно ретельно замастити отвір воском, глиною, чи навіть закрити пробкою. Більш того, сік збирати можна лише у спеціально відведених місцях та із дозволом», – розповів начальник КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимир Снігур.

Оскільки на території зелених насаджень забороняється добувати із дерев сік, смолу, робити надрізи, наносити механічні пошкодження, то за це правопорушення передбачається відповідальність — штраф від 340 до 1700 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #березовий сік, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чорткі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: