У Чорткові біля Собору Петра і Павла встановлять пам’ятний знак до «Чортківської офензиви»

Опубліковано:
10 Лютого, 2020

У Чорткові встановлять пам’ятний знак до «Чортківської офензиви». Про це повідомляють у Чортківській міській раді. Таке рішення прийняли засіданні архітектурно-містобудівної ради, на якій  розглянули питання щодо розміщення меморіального комплексу до 100-річчя Чортківської офензиви. Участь у засіданні взяли міський голова Чорткова Володимир Шматько, Преосвященний владики Димитрій Григорак, працівники міськради, члени виконавчого комітету, архітектори та громадськость міста.  

«Присутні на засіданні розглянули два запропоновані варіанти місця спорудження меморіального комплексу – на території Катедрального храму Верховних Апостолів Петра і Павла або на центральному міському кладовищі, що по вул. Степана Бандери. Підтримали спорудження пам’ятного знаку біля собору Верховних Апостолів Петра і Павла. За словами архітекторів, які взяли участь, композиційно є доцільним створення меморіалу саме на території, яка є прилеглою до храму», – розповідають у міській раді. Згодом має бути  оголошено конкурс серед митців, які зможуть пропонувати своє бачення меморіального комплексу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #офензива, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: