11 лютого у Тернополі презентують книги надруковані шрифтом Брайля

Опубліковано:
10 Лютого, 2020

11лютого у Тернополі презентують книги надруковані шрифтом Брайля. Захід відбудеться у міській бібліотеці, що на вулиці Руська, 31. Початок презентації о 15.00 год. Про це організатори повідомляють у мережі Facebook:   

«Два проекти із спільною метою. Перший проект був втілений Українські посиденьки за ініціативи Володимир Вакуленко-К (Вакуленко-К. Володимир) – надруковано книгу для дітей із вадами зору – збірка казок Ірини Мацко “Вузлик казок”, а втілено Валентиною Бутенко і ГО “Соцінтел” ще перед новим роком.  Книжка адаптована для дітей молодшого шкільного віку з важкими порушеннями зору за принципами універсального дизайну.

Ще один проект – «Історії тих, хто бачить серцем», ініційований письменницею Іриною Мацко, який тривав протягом 2019 року.
У рамках даного проекту було проведено серію зустрічей-занять: майстер-класи із гончарства, валяння вовни, малювання, виготовлення рамок та інші.

Організатори проекту: ГО «Творчий простір ОРЕЛІ», Леонід Бицюра, Олександр Хома, Тернопільська міська ЦБС Світлана Козелко, Медіа лабораторія MediaLab в ПК Березіль Оксана Ратушняк, ВТ «Просвіта» Наталя Турчин. По завершенню ініціативи разом з Medialab Ternopil була озвучена спільна історія-казка “Соломійка в країні Байдужості” та хрестоматія для 3-4 класів дітьми учасниками проекту та учасниками театрального гуртка Мельпомена. Книжка із казкою “Соломійка у країні Байдужості” шрифтом Брайля, що була створена самими дітьми у рамках проекту «Історії тих, хто бачить серцем» надрукована завдяки Віталію Ткачуку — Braille Studio / Студія друку шрифтом Брайля! Кожна дитина, яка брала участь у її створенні, отримає свій примірник на згадку», – зазначають організатори.

Усіх охочих запрошують на презентацію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нига, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #презинтація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: