Тернопільських лікарів повідомили про національний план уряду з недопущення поширення коронавірусної інфекції

09.02.2020 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Тернопільські лікарі взяли участь в онлайн-нараді Міністерства охорони здоров’я щодо запобігання появи в Україні коронавірусу, під час якої медиків області повідомили, що уряд розробив національний план з недопущення поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, до наради долучилися в.о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук  та заступник директора з дослідження біологічних факторів Володимир Паничев.  Нарада відбувалася під головуванням Міністра охорони здоров‘я України Зоряни Скаецької. Про це працівники обласного лабораторного центру розповіли на у Facebook:

«493 випадки смерті та понад 24 тисячі лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані в 23 країнах, загалом 190 випадків у світі.

Уже підтверджено лабораторно один летальний випадок китайця у Філіппінах – перша смерть від коронавірусу поза межами Китаю.

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано. Хоча були підозри на китайський коронавірус у 13 українців, одинадцятеро з яких виключено лабораторно, інші два – очікують на результати. У всіх зазначених 11 випадках підтвердився грип А або В, які протікали у важкій формі – такі дані оприлюднив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який вів селекторну нараду он-лайн після вступного слова Міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької.

Він додав, що згідно оцінок ВООЗ та ECDC ризики розповсюдження 2019-nCoV залишаються дуже високими у Китаї і такими ж високими на регіональному та світовому рівнях.

Також було повідомлено і про те, що, був прийнятий урядом національний план з недопущення поширення коронавірусної інфекції. Вказаний план та розпорядження Кабінету міністрів описують заходи, які мають відбуватися як на державному, так і на регіональному рівнях. Наразі він доопрацьовується з Міністерством фінансів, невдовзі його буде оприлюднено на офіційному сайті КМУ.

Національний план з протидії поширенню на території України коронавірусу з Китаю передбачає низку заходів, зокрема, переведення системи цивільного захисту в режим підвищеної готовності, готовність резервних ізоляторів до відповідних вимог на пунктах пропуску на держкордоні на випадок звернення осіб з підозрою на коронавірус; відповідне навчання та тестування планів реагування, готовності і розгортання ліжок у разі необхідності тощо», - про це йшлося під час наради, яку проводили працівники Міністертсва охорони здоров’я з медиками всієї України, - повідомляють працівники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі