Архієпископ Нестор отримав відзнаку «Людина року-2019»

Опубліковано:
8 Лютого, 2020

Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор став лауреатом обласного конкурсу “Людина року”. Владика Нестор не зміг бути на церемонії пошанування людей року-2019, оскільки перебував у Києві на святкуванні першої річниці інтронізації Предстоятеля ПЦУ Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Тому відзнаки людини року (медаль, Ніку і диплом) вручили архієреєві вже після повернення з Києва.

5 лютого 2020 року до єпархіального управління завітали голова конкурсної комісії “Людини року” голова правління ПрАТ “Тернопільміськгаз” Олег Караванський, члени оргкомітету та журі журналістка газети “Вільне життя плюс” Галина Садовська, директор Тернопільського художнього музею Ігор Дуда та керівник юридичного відділу ТНМУ ім. І. Горбачевського Микола Люшненко.

Вручаючи нагороду, гості єпархії відзначили вклад архієпископа Нестора у розбудову й утвердження Помісної Української Церкви.

Дякуючи за відзнаку, керуючий єпархією зазначив, що ця нагорода насамперед є свідченням важливості питань віри й духовності для суспільства. Також владика висловив вдячність за підтримку Церкви та єпархії зокрема.

Конкурс “Людина року” заснований на Тернопільщині у 2001 році спортивно-мистецьким та духовним центром “Моя Україна” і редакцією всеукраїнської незалежної громадсько-політичної газети “Вільне життя”. Для участі в конкурсі державні установи, відомства та громадські організації за підсумками року подають кандидатури на розгляд спеціальної комісії, яка й визначає номінантів.

Лауреатами конкурсу “Людина року-2019”, окрім архієпископа Нестора, стали головний лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської обласної ради Михайло Джус, учитель Заліщицької державної гімназії, заслужений вчитель України Василь Дяків, учасник АТО, “кіборг”, який обороняв Донецький аеропорт Віталій Зварич, заслужений працівник сільського господарства України Володимир Коваль, поет-пісняр Іван Кушнір, голова правління Тернопільської облспоживспілки, заслужений працівник сфери послуг України Михайло Лазар, редакторка “Домашньої газети”, призерка Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт Зоряна Мурашка,  заслужений майстер спорту України, чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний, міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Нагадаємо, що 2017 року на конкурсі було вперше відзначено представників духовенства. “Людиною року-2017” став настоятель парафій у Лішні і Куликові на Кременеччині, капелан і волонтер протоієрей Андрій Любунь.

За підсумками 2018-го “Людиною року” став настоятель храмів Успіння Пресвятої Богородиці в Шушківцях та Святого архістратига Михаїла в Білозірці Лановецького району протоієрей Олексій Філюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нагорода, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: