«Серце до серця»:Тернопільській обласні дитячій клінічній лікарні передали нове обладнання

Опубліковано:
8 Лютого, 2020

У рамках Всеукраїнська акція «Серце до серця», яка цього річ пройшла під гаслом «Дитяче серденько, живи!», у Тернопільській області зібрали більше ніж чотириста тисяч гривень. Згодом, за зібрані кошти, закупили сучасне медичне обладнання для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Як зазначають лікарі, медтехніка, яку вони отримали, є необхідною для діагностики та лікування дітей з вадами серця. Зокрема, серед отриманого обладнання було: дефібрилятор-монітор ДКИ-Н-10М (ЭКГ, SPO2, НІАД, ЕКС) з функцією (АНД) (електроди багаторазові: дорослі та діти) (223 830,00 грн); електрокардіограф ВЕ1200В 12-ти канальний (34 678,0 грн); кишеньковий пульсоксиметр MD300K2 (8 010,0 грн); насос інфузійний МЕ600 зі стійкою (26 862,0 грн); монітор електрокардіосигналів добовий SDМ 3 (77 000,0 грн); вимірювач АТ ВАТ 41-2 (33 000,00 грн).

«Кажуть, що під час складних випробувань люди черствіють, робляться байдужі до чужого болю та горя. Проте це не про наш народ, адже не міліє джерело щирості та співчуття в Україні та нашій області. За 14 років проведення акції в області зібрано коштів та закуплено обладнання на суму 2 173 004,95 грн. Це ще раз демонструє істину, висловлену древніми — добрі звичаї мають більше значення, ніж хороші закони», — прокоментував голова обласної ради Віктор Овчарук

Загалом, участь в акції взяло близько 600 волонтерів – учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій.

До слова, діагностика та лікування дітей області цим обладнанням здійснюватиметься безкоштовно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вади серце, #медтехніка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #серце, #тернопіль, #Тернопільська обласна дитяча лікарня, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: