Національна комісія затвердила нові тарифи на водопостачання та водовідведення у Тернополі. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Так, з 5 лютого, за централізоване водопостачання тернополянин сплачуватимуть 12,89 грн, а централізоване водовідведення – 14,45 грн (з ПДВ).

«Згідно з цієї постанови у нових тарифах нацкомісія врахувала витрати підприємства, зокрема: вартість електроенергії, яку оплачує підприємство, а це близько 40 % витрат структури; витрати на оплату праці, які розраховані по закону України про держбюджет, де вказані мінімальна зарплата на 2020 рік та прожитковий мінімум, з якого рахується зарплата працівників. Окрім того, враховано актуальні витрати на податки і збори відповідно до податкового кодексу тощо», – розповідає начальник планово-економічного відділу КП «Тернопільводоканал» Володимир Водовіз.

Зазначимо, що в Тернопіль вода подається з підземних джерел глибиною від 30 – 70 метрів. Вода артезіанська, яка хлорується на мінімально необхідному рівні. Надалі, у КП «Тернопільводоканал» планують реалізувати декілька проєкті, які покращують якість водопостачання. Зокрема, в місті мають намір : збудувати станцію знезалізнення води, провести реконструкції каналізаційних очисних споруд, збудувати цеху зневоднення мулу, реконструювати каналізаційних насосних станцій та замінити і оптимізувати водопостачання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #водовідведення, #водопостачання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тарифи, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: