На Тернопільщині на одне місто може стати менше

Опубліковано:
7 Лютого, 2020

Така невтішна перспектива може з’явитися у Бережан, якщо Верховна Рада візьметься розглядати проект закону про засади адміністративно-територіального устрою України. Згідно документу, аби населений пункт називався містом, там повинно мешкати не менше 20 тисяч жителів. Окрім цього мають бути промислові і переробні підприємства, підприємства комунального господарства і розвинена соціальна комунальна і транспортна інфраструктура.

Законопроект зареєстрували 24 січня. Він покликаний уточнити поняття адміністративно-територіальних одиниць в Україні.

– За Кабміном залишиться право визначати, яка кількість жителів необхідно для того, щоб населений пункт вважався містом, чи в місті утворювалися райони. У результаті, згідно з визначенням, нинішні міста Бар (Вінницька область), Бережани (Тернопільська область), Берислав (Херсонська область), Кагарлик (Київська область) та багато інших вже не зможуть вважатися містами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #закон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: