З’явився перелік опорних лікарень Тернопільщини

Опубліковано:
6 Лютого, 2020

Нещодавно на сайті Верховної Ради України опубліковано перелік опорних закладів  охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року, який був затверджений Кабінетом Міністрів у січні, – повідомляють у Тернопільському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

Основою створення переліку опорних закладів стала спеціальна Методика формування мережі, розроблена робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

До переліку опорних закладів охорони здоров’я у Тернопільській області увійшли шість лікарень:

– Тернопільська комунальна міська лікарня № 2;

– Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги;

– Тернопільська університетська лікарня;

– Бережанська центральна районна лікарня;

– Чортківська центральна комунальна районна лікарня;

– Кременецька районна комунальна лікарня.

Доступність медичних закладів – головна умова формування переліку.  Зазначається, що шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

Заклади охорони здоров’я, які включено до переліку, відповідають вимогам або згодом можуть стати багатопрофільними лікарнями з інтенсивним лікуванням першого або другого рівня. За задумом МОЗ, такі лікарні зможуть забезпечити своєчасність доступу до медичної допомоги, безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини та економічну ефективність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: