Автор «Крові святої» зустрівся із тернополянами

Опубліковано:
5 Лютого, 2020

У вівторок із столиці до Тернополя завітав  відомий письменник, громадський діяч, народний депутат України першого скликання (1990) Володимир Шовкошитний. Цього дня він зустрівся зі студентами кількох тернопільських учбових закладів.

Також письменник завітав до Тернопільської бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля», де поспілкувався із поціновувачами його творчості та тими, хто цікавиться сучасним літературним процесом, з членами обласного літературного об’єднання при Тернопільській обласній організації НСПУ. Модерувала зустріч директорка Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької – Лариса Римар. Розмова вийшла не лише інформаційно насиченою, а й пізнавальною. Адже у свій час, після закінчення загально технічного факультету Київського політехнічного інституту, працював начальником зміни хімічного цеху Чорнобильської АЕС, згодом – керівником групи ліквідації наслідків аварії, президентом організації «Союз Чорнобиль». Зворушливими і теплими були спогади про Олеся Гончара, Анатолія Дімарова. Як директор видавництва «Український пріоритет», Володимир Шовкошитний розповів про видавничу діяльність, поділився планами. Звістив про майбутнє видання семитомника – творчого надбання незабутнього нашого краянина, письменника Петра Сороки.

Володимир Шовкошитний досвідчений письменник, лавреат численних літературних премій, автор багатьох книг, кількох сценаріїв. Його історичний роман у трьох книгах «Кров свята» було висунуто Спілкою письменників України на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка (2019).

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Шовкошитний
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: