Водій з Тернопільщини, який перебуває у міжнародному розшуку, у момент аварії був п’яним

03.02.2020 23:13   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля
Водій легківки, яка у грудні врізалась в автобус, в момент скоєння ДТП був п’яним. Про це, сси лаючись на результати експертизи, повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, водій легківки Ансер Будій через кілька днів після ДТП утік з лікарні та виїхав з країни. Чоловіка оголосили в міжнародний розшук. Тим часом у лікарні померла друга пасажирка автобусу.

- При зіткненні автомобіля з автобусом було дуже важко одразу на місці визначитись, хто винуватець. Автомобілі розкидані, експерти на місці все оглянули і зафіксували. Чоловік був у важкому стані, тому його доправили до лікарні, - прокоментував Олександр Богомол втечу з лікарні, а потім з країни, водія легківки. – Вже на сьогодні є результати експертизи – він був в нетверезому стані. На жаль, стався такий випадок, що він покинув територію держави.

Лікарі – не конвоїри. І не несуть відповідальність, не мають утримувати силою пацієнта в лікувальному закладі.

Через кордон з мамою тікав на таксі

Поліція отримала інформацію, що Арсен Будій залишає країну, коли він був вже перед кордоном.

Зв’язались з водієм автобуса, який його віз. Той відмовився Арсена перевозити. На кордоні розгорівся скандал.

- Є в нас свідчення водія, - каже Олександр Богомол. - Мама йому допомагала утекти. Вони взяли таксі і на ньому переїхали через кордон. Це все майже детективна історія. Офіційно ми не могли його зупинити, бо він не був ще тоді оголошений у розшук.

Через декілька днів, коли поліцейські зібрали достатньо матеріалів, його оголосили в розшук. У випадку, коли його місцеперебування встановлять, обов’язково проведуть екстрадицію*.

Олександр Богомол пояснив також, яку відповідальність нестимуть родичі, які допомагали йому втекти спочатку з лікарні, а потім і з країни.

- Якби він тікав з-під варти, вони були б співучасниками, - пояснив Олександр Богомол. – Ми вивчимо ситуацію участі родичів і дамо кваліфікацію. Але поки що я не можу сказати, що вони вчинили якийсь злочин.

Що робити зі смертельним перехрестям

Управління патрульної поліції, а перед тим і превентивної діяльності ГУНП у 2016, 2018, 2019 роках по декілька разів звертались в Службу автомобільних доріг, аби навести лад на перехресті Чистилів-Біла та впровадити там додаткові заходи безпеки.

- Ми пропонували там облаштувати кільце, але змін наразі немає, - каже Олександр Богомол. - Буквально місяць тому голова облдержадміністрації також піднімав це питання, ми надавали інформацію, а він обіцяв вплинути на ситуацію. Ми бачили, що там потрібне кільце і більше світла в темну пору.

Нагадаємо, 11 грудня на автодорозі «Обхід м. Тернополя» водій автомобіля Dacia Logan виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в рейсовий автобус. Внаслідок зіткнення 65-річна Ольга Крива, яка сиділа поруч з водієм автобуса, вилетіла через переднє скло, а після цього потрапила ще й під його переднє колесо. Пасажирка загинула. Ще сімох осіб було госпіталізовано, в т.ч. і пані Ярославу.

«Бачимо, що назустріч нам летить машина…»

4 січня у лікарні померла 58-річна Ярослава Цупер – друга пасажирка, яка від удару вилетіла з автобусу. 58-річна Ярослава сиділа біля водія разом з Ольгою, яка загинула на місці ДТП. Обидві пасажирки вилетіли через лобове скло.

Після аварії жінку доправили до реанімації у тяжкому стані. У неї були серйозні травми хребта і ребер. Коли прийшла до тями, пані Ярослава згадувала про те що сталось: «Бачимо, що назустріч нам летить машина, крутить її, я в той момент закриваю очі – і страшний удар у автобус. Відкриваю очі – вже на асфальті».

- Поліцейські оголосили у міжнародний розшук 23-річного водія Арсена Будія, причетного до скоєння 11 грудня ДТП за участі рейсового автобуса, - повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в області. - Вказаного чоловіка після аварії госпіталізували до реанімаційного відділення Лікарні швидкої допомоги. Медики заявили, що чоловік у важкому стані і залишати лікувальний заклад йому небезпечно для життя. Також лікарі надали довідку про те, що стан хворого не дозволяє перебувати в умовах ІТТ чи слідчого ізолятора. У зв’язку з цим поліцейські не могли доправити підозрюваного до суду для обрання запобіжного заходу.

За відомостями правоохоронців, 15 грудня підозрюваний в супроводі двох колег та бабусі покинув приміщення лікарні на інвалідному візку. Невдовзі оперативники з'ясували, що підозрюваний разом з родичами перетнув державний кордон в пункті пропуску «Грушів» в бік Республіки Польща, а після цього з матір’ю пересів в таксі марки Volkswagen та продовжив рух в невідомому напрямку. Правоохоронці перевіряють інформацію про можливе перебування підозрюваного на території Італії.

Одразу після ДТП подія була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – йдеться про смертельну ДТП, де загинула одна людина. Після смерті Ярослави її перекваліфікували на ч. 3 – загибель кількох людей. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі