На Тернопільщині Московський патріархат «загарбав» більше гектара державної землі

03.02.2020 20:43   Джерело: Погляд
Опубліковано : Новини Тернопілля

Про незаконне заволодіння землею, що належить державі, повідомляють депутати Малих та Великих Загайців, що на Тернопільщині. Вони стверджують, що їхні підписи під документами про передачу землі у постійне користування монахам РПЦ підробили у сільській раді підробили.

Йдеться зокрема про більше гектара землі, на якій розташований храм ХVII століття, поруч корпус келій та ворота. Цей монастирський комплекс має статус пам’ятки культурної спадщини і охороняється державою. На публічній кадастровій карті України ця земля – більше гектару поруч з монастирем – має кадастровий номер і лише єдину примітку: “державна власність”, ані власника землі, ані користувача.

У Держгеокадастрі кажуть, що монахи Загаєцького монастиря не мають права нею користуватися.

— Документ, який підтверджує, що вони є землекористувачами, відсутній, — констатує керівник відділу у Шумському районі ГУ Держгеокадастру у Тернопільській області Микола Грищенко.

Втім навіть у сільській раді показати зареєстрованої заяви від монастиря з проханням передати їм землю не можуть.

Деталі скандалу — у сюжеті ТСН:

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Погляд  

Коментарі