На Тернопільщині буде створено ще 5 ЦНАП за підтримки «U-LEAD з Європою»

Опубліковано:
1 Лютого, 2020

У квітні минулого року командою напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» було оголошено четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Громади Тернопільщини за консультаційної підтримки фахівців регіонального офісу «U-LEAD з Європою» також взяли участь у конкурсі.

Експерти Програми, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінрегіону та Мінекономрозвитку здійснили аналіз 179 заявок із 24 областей України. Для подальшого аналізу спроможності громад та розробки Технічних Завдань для створення чи модернізації ЦНАП відібрано 125 заявок. Серед відібраних громад було п’ять з Тернопільщини – Білецька, Васильковецька, Коропецька, Лановецька та місто Збараж.

Після низки візитів експертів Програми «U-LEAD з Європою» у громади для усіх п’яти проєктів з Тернопільської області розроблено та затверджено Технічні Завдання на створення чи модернізацію ЦНАП. Також здійснено розподіл фінансових та інших зобов’язань між Програмою та громадами.

За інформацією Тернопільського регіонального офісу U-LEAD, минулого року за підтримки Програми на Тернопільщині було створено та модернізовано чотири Центри надання адміністративних послуг – у Чортківській, Шумській, Борсуковецькій та Козлівській ОТГ. «Від Програми «U-LEAD  з Європою»  громади отримали сучасні офісні меблі, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення з системою електронного документообігу. Також було розроблено дизайн-проєкти  приміщень та надано інституційну допомогу у створенні ЦНАП», – розповідають фахівці регіонального офісу.

На відкритті ЦНАП у Борсуківській ОТГ голова громади Іван Друзь зазначив, що над створенням ЦНАПу вони працювали близько двох років, старалися, щоб жителі могли отримувати якісні адміністративні послуги. «Щиро вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» за інституційній та технічний супровід, завдяки чому вдалося створити ЦНАП сучасного зразка. Ми продовжуємо співпрацю з нашими партнерами і віримо, що наша громада досягне ще кращих результатів», – підкреслив він.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ЦНАП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: