«Соціальна працівниця» обдурила тернопільську пенсіонерку на майже 200 тисяч гривень

Опубліковано:
31 Січня, 2020

195 тисяч гривень видурили у 75-річної тернополянки шахрайки, які представилися працівниками соцзабезу. Жінок пенсіонерка зустріла на вулиці, почали розмову. Запевнили бабусю, що гривні найближчим часом будуть вилучені з обігу, а за все треба буде розраховуватись євровалютою. 

Розвідавши, що пенсіонерка мешкає сама, «соцпрацівниці» напросилися до неї до хати. Після їхніх відвідин у старенької зникли усі заощадження. Довелося звертетись у поліцію.

За словами заступника начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Мирона Шеремети, під час розслідування поліцейські встановили, що дві шахрайки обдурили не лише 75-річну тернополянку, а причетні ще до одного факту шахрайства та до чотирьох крадіжок. Підозрювані діяли за сценарієм: одна розповідала пенсіонерам про грошову реформу, інша – шукала в цей час у квартирі гроші. Якщо їх не вдавалося знайти, стреньким пропонували обміняти гривні на євро. Таким чином замість грошей «підсували» сувенірну продукцію. Ті, хто впускав до свого помешкання аферисток, втрачали від 10 до майже 200 тисяч гривень.

«Розкривати такі злочини завжди непросто», – розповідає начальник сектору відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції Віктор Демчан. – «Потерпілі через свій поважний вік і через пережитий стрес не могли детально описати своїх кривдниць. А шахрайки намагалися, щоб їхніх відвідин ніхто, крім жертв, не бачив».

До шахрайства причетними виявились дві жительки Мукачева Закарпатської області, 1978 та  1990 років народження. Жінок затримали та оголосили підозри за частинами 2 та 3 статті 185 ККУ та частиною 2 статті 190 ККУ.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: