У 2019 році майже 200 демобілізованих учасників АТО знайшли роботу, відкрили власну справу за сприяння служби зайнятості Тернопільщини

31.01.2020 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

"У минулому році послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористались безробітні з числа військовослужбовців, 741 з них брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), з них 41 - особа з інвалідністю, 42% – молодь віком до 35 років, 42% - з вищою освітою." - повідомляє директор ОЦЗ Василь Олещук.

Минулоріч працевлаштовано 197 учасників АТО (ООС), з них 8 – за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 6 – відкрили власний бізнес, отримавши одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 17 – були забезпечені тимчасовою роботою. Цікаво, що найбільше - 45% колишніх воїнів були працевлаштовані в сільському, лісовому та рибному господарстві та в переробній промисловості.

Скористалися можливістю пройти курси цільового призначення 25 колишніх воїнів за напрямками «Підприємець-початківець», «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі, обробка землі», «Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень»; стажувались у роботодавців за професіями: оператор комп’ютерного набору, пекар, тракторист-машиніст с/г виробництва, муляр, верстатник деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами, завідувач складу, менеджер (управитель), слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній, а також перепідготовку за професією електрогазозварник. 84% демобілізованих учасників АТО (ООС) після закінчення профнавчання уже працюють.

Розказують у відділі інформаційної роботи: "Станом на 1 січня 2020 р. для 272-х колишніх воїнів продовжується пошук підходящих місць праці".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі