Вишнівецька ОТГ працює над покращенням медичних та соціальних послуг

31.01.2020 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Експерти Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» продовжують консультаційні виїзди у громади і цього разу відвідали Вишнівецьку ОТГ.

У грудні 2019 року до складу Вишнівецької громади доєдналася Дзвинячанська сільська рада, яка зараз проходить процедуру реорганізації. Даний процес складний, особливо це стосується вирішення кадрових та фінансових питань.

Разом з Михайлом Лисиканичем, радником з питань місцевого самоврядування та децентралізації, представники громади обговорили кадрові питання, функціонування та повноваження ліквідаційної комісії, оформлення передавальних актів, передачу комунального майна та низку інших питань.

null

«Дзвинячанська сільська рада, згідно з чинним законодавством, наприкінці 2019 року затвердила свій бюджет на 2020 рік. Окреме виконання бюджетів створює проблеми у вирішенні фінансових питань для Вишнівецької ОТГ. Важливо чітко дотримувати рекомендацій від Міністерства фінансів України. Зі своєї сторони ми завжди готові допомогти у вирішенні складних питань пов’язаних з бюджетним процесом», – розповів  в ході зустрічі Сергій Триюда, радник із питань муніципальних фінансів та управління.

Також керівницю Тернопільського регіонального офісу  «U-LEAD з Європою»  Наталію Онищук керівництво громади ознайомило з планами щодо покращення надання соціальних послуг. У Вишнівецькій ОТГ вже створений Центр надання соціальних послуг, завдання якого полягатимуть у забезпеченні всім необхідним соціально незахищених жителів громади.

«Для нас актуальним є питання завершення реорганізації Дзвинячанської сільської ради, після чого вдасться розпочати процес із передачі прав на управління соціальними об’єктами. Також ми зараз багато роботи проводимо з навколишніми сільським радами стосовно їхнього приєднання до складу Вишнівецької ОТГ. Обговорення розпочалися ще раніше, що дозволить врахувати інтереси всіх сторін. На 2020 рік заплановано реалізувати багато проєктів, особливо це стосується медицини та покращення благоустрою населення пунктів. Сподіваємося, нам все вдасться», – зазначила Оксана Янкова, заступниця голови Вишнівецької ОТГ.

null

У громаді планують в 2020 році закупити нове обладнання для медичних закладів. Зараз у Вишнівецькій ОТГ активно працюють над заповненням відповідних заявок на гранти міжнародної донорської допомоги. Нагадаємо, що експерти Програми  «U-LEAD з Європою» минулого року супроводжували Вишнівецьку ОТГ протягом процесу реформування закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі