Шахраї видурили гроші, призначені для лікування дітей, постраждалих від вибуху в Угринові

Опубліковано:
30 Січня, 2020

Понад 360 тисяч гривень віддала шахраям мама одного з хлопчиків, потерпілих від вибуху газу в сільському клубі Угринова Підгаєцького району. Саме на її банківську картку благодійники перекидали кошти, призначені на лікування дітей.

А почалося все з того, що до жінки 27 січня в обід зателефонував невідомий і представився Романом, зазначивши, що він є працівником банку. Він вигадав історію про те, що картка жінки вже не може вмістити великих сум, які надходять на неї. Тому, мовляв, для отримання цих грошей потрібно здійснити деякі маніпуляції.

Далі чоловік порекомендував зняти з рахунку частину грошей і перекинути їх на вказані рахунки. Таким чином потерпіла позублася 17-ти тисяч гривень, перекинувши їх на мобільні рахунки кільком абонементам. Тоді жінка почала перекидати кошти через термінал на рахунки, які вказав невідомий. Та через перевищення ліміту банк заблокував картку і додзвонювавч сказав піти в банк і розблокувати її. Жінка так і зробила. Допоміг їй працівник банку, якого зацікавила сума, яку перекидала жінка. Але клієнтка запевнила, що все гаразд, а кошти йдуть на благодійність.

Внаслідок таких перекидань жінка втратила 365 тисяч гривень. У поліцію вона звернулась лише через півтори доби після того, що сталося. Як повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, поліцейські звернулися до працівників банківських установ із проханням заблокувати викрадені кошти. Злочин перебуває на контролі голови Нацполіції.

Поліцейські проводять заходи по інших областях України із метою встановити злочинців. Відомо лише, що шахраї дзвонили з Дніпропетровської області і, можливо, – з місць позбавлення волі. Факт розслідують згідно статті 190 частина 3 ККУ.

Нагадаємо, під час вибуху в Угринівському клубі постраждало восьмеро дітей віком від 12 до 17 років,які проводили там репетицію Різдвяного вертепу. У потерпліих – опіки обличчя та кінцівок 1-2 ступеня. Зараз чотирьох уже виписали на амбулаторне лікування додому, ще четверо і далі перебувають у лікарні.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угринів, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: