«Розповідали про грошову реформу»: на Тернопільщині жінки обкрадали пенсіонерок

Опубліковано:
30 Січня, 2020

На Тернопільщині затримали двох зловмисниць, які обдурювали та обкрадали жінок похилого вікую. Стареньким лиходійки представлялися соціальними працівниками і розповідали про грошову реформу. В результаті чого, від десяти до майже двохсот тисяч гривень втратили ті хто повірив словам «реформаторок».

Як повідомляє поліція, один із таких випадків трапився з 75-річною тернополянкою. Вона зустріла двох невідомих жінок на вулиці, які почали в неї розпитуватися про обмін грошей. Мовляв, гривні найближчим часом будуть вилучені з обігу, натомість за все потрібно буде розраховуватися євровалютою. Дізнавшись, що пенсіонерка мешкає одна, «соціальні працівниці» просилися до квартири, аби доступно пояснити хід грошової реформи. Після чого, з помешкання жінки зникли усі заощадження – понад 195 тисяч гривень.

«Підозрювані діяли за наперед спланованим сценарієм: одна з них залишалася розповідати жертві про так звану «грошову реформу», а інша в цей час шукала в квартирі гроші. Якщо ж не вдавалося знайти, пропонували стареньким вигідний обмін гривень на євро. Валюта ж, звісно, була сувенірною», — розповідає заступник начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета.

Наразі, до вирок суду зловмисниці чекатимуть під вартою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валюта, #грабіжники, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реформа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: