Росіянин створив банду рекетирів, які видавали себе за ветеранів АТО

Опубліковано:
30 Січня, 2020

Під виглядом бійців АТО росіяни викрадали людей і вибивали “борги” на 11 мільйонів гривень.

Викрито злочинну організацію російськомовних покидьків, які викрадали людей в Україні і вибивали з них повернення неіснуючих боргів. Встановлено причетність групи до скоєння чотирьох епізодів з незаконним отриманням близько 11 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіціі (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).

Слідство з’ясувало, що орієнтовно в 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для скоєння особливо тяжких злочинів. Під приводом повернення боргів, зловмисники представлялися учасниками АТО і з застосуванням насильства, погроз убивства, пошкодження майна та викрадення вимагали у потерпілих гроші.

Росіянин – лідер злочинної організації

Встановлено, що працювали учасники злочинної організації на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти господарювання.

Так, учасники організації погрожували одному з постраждалих і його близьким родичам вбивством і вимагали 400 000 доларів США. А у вересні 2019 Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 000 євро.

Відзначається, що Головне слідче управління Нацполіціі України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо восьми учасників злочинної організації.

Затримання членів злочинної організації

Їм інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зараз лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Решта троє підозрюваних вже затримані.

Члени злочинної організації

Поліцейські продовжують встановлювати громадян, які постраждали від дій зловмисників. Якщо Ви стали жертвою цих осіб, звертайтесь за телефоном +38 (067) 672 06 27 або на 102.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #кримінал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: