Дім для друга: У Тернополі небайдужі допомагають бездомним собакам (Фото)

Опубліковано:
30 Січня, 2020

Проймає погляд  бездомного собаки…

Що ми побачимо в цім погляді німім?

А те, що хоче він усім сказати:

«Так, як і ти,я мрію мати дім»

(І.Скасків)

Багато людей люблять та заводять собачок, піклуються та дбають про своїх хвостатих друзів. Та небагато, на жаль, помічають та хвилюються за долю безпритульних вуличних тваринок, які  не захищені від голоду та холоду, інших небезпек. І якщо влітку їм легше вижити, то взимку дуже складно.

А вони – теж живі істоти, відчувають і радість, і біль. І ми, люди , маємо гуманно та відповідально ставитися до них, проявляти милосердя, як і до інших тваринок чи пташок. Як добре, що все-таки є небайдужі, що розвішують  годівнички для птахів, встановлюють картонні коробки для котиків, підгодовують. Ставлення до тварин, птахів показує наше моральне обличчя.

 Саме така позиція об’єднала небайдужих, щоб допомогти безпритульним собачкам у Тернополі. Тернополянка Ружена Волянська кинула клич у мережі «Фейсбук» – і зібралася ініціативна група, яка вирішила чотирилапих забезпечити житлом та теплом.

#Дім_для_друга – так назвали свою ініціативу  і взялися до роботи. Люди самоорганізовано почали вивчати місця, де бродять собачки, шукати шляхи та можливості, щоб поставити там будки. І ось завдяки щирому бажанню, ентузіазму та добрій волі встановлено перші два «будиночки» (їх виготовлення та монтаж, розказує пані Ружена,  за власні кошти здійснив тернополянин Олександр Іванюк разом з працівниками свого товариства  з виробництва  антипіренів ТОВ «УКРТЕХНОГРУП» (tdecotech.com.ua) , за що добродійнику величезна подяка). 

Першою щасливицею стала Рижуля (так її кличуть місцеві жителі) на  бульварі П.Куліша. Спокійну, лагідну собачку підгодовують, але зимує вона на холоді. Немолода вже, то ж самотужки виживати складно, а тепер матиме невеличке власне «житло». Іншу , трохи більшу будку, встановили на вулиці Злуки біля «Універсаму», де зможе оселитися декілька тваринок, що бродять там.

Собачки оселилися у зручних теплих будках, а у в душі кожного причетного до доброї справи оселилися велика радість і натхнення до подальшої роботи в цьому напрямі. Ініціативна група  #Дім_для_друга закликає тернополян повідомляти , якщо ви знаєте, де водяться собаки, що не мають прихистку,  у фейсбуці ідейному натхненнику Ружені Волянській, а також на  сторінку «Дім для друга», де буде висвітлюватися діяльність групи та тематична інформація .

Не будьмо байдужими! Допомагаймо «братам нашим меншим», адже собаки не раз рятували життя людям, кожен з нас хоча б раз в житті чув або читав  про такі історії . Нехай тваринки відчувають нашу любов  – і тоді вони ніколи ні на кого не нападатимуть.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #собака, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: