Учителі з Тернопільщини вчилися користуватися пристроями Einstein

Опубліковано:
30 Січня, 2020

Столичні методисти з фізики, біології і хімії пояснювали вчителям з Тернопільщини, як користуватися пристроями Einstein™. У тернопільській загальноосвітній школі №28 вчителі-методисти вітчизняної компанії-розробника освітніх технологій ENSOF провели навчальний семінар-практикум. Тема: «Використання цифрових вимірювальних комплексів у сучасній шкільній освіті зі STEM-підходом».

Методисти переконалися, що вже у 9-му класі цікавість учнів до навчання різко знижується. Тому знайшли альтернативу – атмосферний клас.

– Велике значення надаємо атмосфері в класі, – каже методистка з фізики Ольга Конотопчик. – Щоб учень хотів вчитися, йому має бути цікаво. Наприклад, лабораторні роботи з хімії чи фізики можна проводити не лише в класі, але й на вулиці. Все, що учні зроблять своїми руками, запам’ятається. Учням легше зрозуміти фізику тоді, коли вони розуміють, як її використовувати в житті.

Цифрові лабораторії дають змогу під час уроків, наприклад,  біології за допомогою датчиків вимірювати частоту серцевих скорочень, артеріальний тиск і навіть зробити електрокардіограму. Є навіть датчик дихання, а також датчик рівня шумів і вуглекислого газу.

Фізик Петро Фатюк приїхав на семінар з Гусятина.  Атмосферний клас уже облаштували у Гусятинській школі. Учитель ще до семінару самотужки намагався розібратися у приладах, але щодо технічних моментів збагнув не усе.

– Маю багато запитань до методистів, – ділиться враженнями пан Петро. – Хочу вдосконалитися. Лабораторні роботи стануть тепер цікавішими для учнів. Наприклад, за допомогою цих датчиків можна виміряти рівень світла. Дотепер ми не могли цього зробити.

Цифрові лабораторії є у 41 школі Тернопільщини.

– Ми пропонуємо тернопільським вчителям підвищити зацікавленість своїх учнів природничими дисциплінами, – говорить керівник Департаменту розробок і дослідження компанії Ensof Олександр Дорош. – Цифрові лабораторії STEM – навчальний підхід, який базується на поєднанні декількох природничих дисциплін: науки, технологій, інженерії та математики. Основою набуття знань, за даним підходом, є проста та доступна візуалізація наукових явищ. Ensof – провідна українська компанія- розробник навчального устаткування, цифрових лабораторій з найбільшим в Східній Європі власним центром R&D (дослідження і розробки). Компанія поширює продукцію власної ТМ Interschool та партнерських ТМ (Einstain)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #einstein, #атмосферний, #клас, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: