Премії імені Братів Богдана та Левка Лепких за 2019 рік отримали четверо жителів Тернопільщини

Опубліковано:
28 Січня, 2020

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї урочисто вручили Премії імені Братів Богдана та Левка Лепких за 2019 рік. Шляхом таємного голосування визначили четверо лауреатів.

– Премію отримав народний артист України, професор, завідувач кафедри театрального мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка В’ячеслав Хім’як за виконання ролей гетьмана Івана Мазепи у виставі «Мазепа», автора у виставі «Тарас» та  роль Тев’є  у виставі «Поминальна молитва».

– Лауреатом Всеукраїнської премії став також і художник Степан Мамчур за створення серії графічних портретів родини Лепких та інших творів.

– Премію отримала і  викладач Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Василина Вовчанська за збірки художніх творів «Фестини»,  «Кохайте жінку», «Сонячний дзвіночок» та літературознавчі статті у засобах масової інформації про творчість Богдана Лепкого.

– Ще одним лауреатом став Олександр Панченко, який не зміг приїхати на вручення премії. Доцент Українського Вільного Університету видав понад тридцять книжок з історії національно-визвольної битви, за що й удостоївся високої нагороди.

Під час заходу лунали поезія і проза Богдана Лепкого у виконанні лауреатів, їх друзів та колег.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: