Масштабна спецоперація тривала на території трьох областей – Тернопільської, Хмельницької та Київської. Наркотики, зброю, набої, гроші, мобільні телефони, автомобілі та особисті записники вилучили оперативники під час проведених 70-ти обшуків.

Організував бізнес власник одного із Тернопільських спортклубів, 35-річний місцевий житель. Допомагав йому, зокрема в підборі надійних працівників, друг. Серед помічників були відвідувачі спортивного залу.

Злочинна група виготовляла психотропну речовину – мемфетамін. Частину “солей” виготовляли у спеціально обладнаних гаражних приміщеннях. Решту сировини, а також інші наркотики, закуповували у жителів Хмельницької області. Учасниками наркобізнесу були люди віком від 20 до 33 років. В день такий бізнес приносив від 25 до 50 тисяч гривень. 

«У ході розслідування стало відомо, що дане угрупування на території Тернопільщини працювало впродовж кількох років. Їх неодноразово викривали правоохоронці, але учасникам вдавалося уникати покарання. Під час досудового розслідування буде перевірятися й причетність до злочину працівників правоохоронних органів», – стверджує т.в.о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерена.

Дев’ятьох осіб затримали. Вирішується питання про оголошення підозри за статтею 307 частина 2 ККУ, за статтею 309 частина 2 ККУ та обрання міри запобіжного заходу одинадцятьом членам угрупування. Організатор бізнесу відповідатиме перед законом ще й за нанесені працівникові поліції тілесні ушкодження.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #наркотик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: