Марихуану, амфетамін, метамфетамін та інші психотропні речовини реалізовували через інтернет-магазин місцеві жителі.  Ще у 2018  році її створив місцевий 31-річний чоловік і продавав  через “закладки” різноманітні наркотики. Про це розповів начальник управління протидії наркозлочинності в Тернопільській області Михайло Димида.

Наркоторговець сам адміністрував сайт, шукав клієнтів, фасував наркотики, розвозив їх. Коли ж така діяльість почала приносити немалі прибутки – взяв у спільників близько 10-ти помічників з Тернополя. Зокрема, це були активні споживачі товару. Їм організатор запопонував натомість високу зарплату, анонімність та захист. Єдина вимога до працівників – копія паспорта, інформація про адресу проживання і номер мобільного, що було своєрідним контролем від крадіжок наркотиків підлеглими. Спільки допомагали йому фасувати та розвозити наркотики.

За одну «закладку» посередники мали 100 гривень. В день створювали в середньому від десяти до п’ятдесяти сховків. Загалом одна доза психотропних речовин вартувала 300-500 гривень.

У підозрюваних під обшуків поліцейські вилучили майже кілограм психотропних речовин на суму близько 500 тисяч гривень. Конфіскували оперативники мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, ваги, магніти та інше майно майже на 250 тисяч гривень.

До слова, серед працівників наркобізнесу було три подружні пари, вік робіників – 20-35 років. Для них ця робота була єдиним джерелом доходу. Поліцейські затримали організатора бізнесу та чотирьох його спільників. 

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #наркотик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: