«Я не зможу утримувати дитину на зарплату 36 тис грн» – Новосад

22.01.2020 08:43   Джерело: 5 канал
Опубліковано : Новини Тернопілля

Міністерської зарплатні 36 тис. гривень не вистачить, щоб заощадити на майбутнє або утримувати дитину – таку думку висловила міністр освіти Ганна Новосад в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Зараз моя зарплата на руки в середньому становить 36 тис. грн – це на 10 тис. грн. менше, ніж я мала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, я не маю часу ходити в кіно", – сказала чиновниця.

Вона пояснила: "Якщо ви мене спитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то, безперечно, цього не вистачить. І коли я завершу свою роботу тут, я не буду мати заощаджень як таких. Із своєї зарплати я багато витрачаю на поточні видатки на роботі на речі, які потрібні на утримання офісу".

"Також у мене зараз немає сім’ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось буде утримувати мене – я мушу сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплатню, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати", – наголосила міністр.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 5 канал  

Коментарі