На судове засідання по справі вбивства Віталія Ващенка знову не прибув жоден свідок

Опубліковано:
18 Січня, 2020

Нинішнє засідання у Тернопільському міськрайонному суді по справі щодо вбивства громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка перенесли через те, що не прийшли свідки. Така ситуація не вперше.

Залишилося ще допитати дев’ятеро свідків, загалом у справі їх близько 40.

На засідання привезли із Чортківського СІЗО трьох підсудних, четвертий — Максим Кондратенко – брав участь через відеоконференцію, пояснивши, що погано себе почуває.

Потерпіла сторона обурена тим, що розгляд справи затягується. Суддя Сергій Кунцьо зобов’язав прокурора на наступне засідання забезпечити присутність свідків.

— Незважаючи на те, що було вжито заходи стосовно повідомлення і виклику свідків, понятих, експерта, вони не прибули на нинішнє засідання, — пояснив прокурор Прокуратури Тернопільської області Леонід Бучковський. — Дехто з них перебуває за кордоном, про декого відсутня інформація щодо зміни місця проживання. З об’єктивних причин не зміг прибути на засідання експерт, оскільки включений до складу слідчо-оперативної групи. На наступне судове засідання буде вручено повістки свідкам, узгоджена позиція з експертом стосовно його присутності. Вжиємо необхідних заходів для забезпечення свідків, щоб дане кримінальне провадження якнайшвидше розглянути.

— Звичайно, що я обурена такою ситуацією. Стільки часу тривають суди, а жодне засідання не відбувається повноцінно, — висловила свою думку дружина вбитого активіста Наталія Ващенко. — Це втрата часу, моїх коштів на добирання до суду, мого здоров’я… Доводиться щоразу бачити одну й ту ж картину… Невідомо, скільки часу це все ще триватиме…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ващенко, #вбивство, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свыдок, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: