На Тернопільщині діяв підпільний цех із виготовлення фальшивих документів

Опубліковано:
17 Січня, 2020

Незаконний бізнес працював у різних областях України протягом 2019 року. Фальшиві документи продавали через мережу інтернет. Вони коштували від 5 до 20 тисяч гривень.

Організував бізнес уродженець Запоріжжя. Підпільний цех він облаштував у власному помешканні. Допгомагали йому семерго осіб – українців та ромів, молдаван. Злочинна група виготовляла посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, паспорти громадян України, ID-картки, дипломи про освіту, медичні довідки для водіїв і номерні знаки. Працювали у багатьох областях – крім тернопільської ще у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській. Готові замовлення відправляли поштою, де клієнти одразу розраховувались за них.

Як повідомив т.в.о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерена, для виготовлення підробок злочинці мали високоякісну оргтехніку, використовували плівку із захисними голографічними елементами. Відрізнити підроблені документи від оригінальних було фактично неможливо.

Правоохоронці провели обшуки в семи областях, де працювало злочинне угрупування, вилучили комп’ютерну техніку, голографічні взірці, пластикові картки, бланки, мобільні телефони та сім-картки. Слідчі оголосили підозру п’ятьом фігурантам незаконного бізнесу. Двоє чоловіків знаходяться під вартою. Щодо інших трьох ведуться судові слухання.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #документи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: