На Тернопільщині фіксують випадки незаконної вирубки лісових насаджень

17.01.2020 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На Тернопільщині посилили контроль за обігом деревини. Так, у всіх районах області, поліцейські перевіряють законність вирубки, перевезення та місця реалізації продукції лісового господарства.

Як повідомляє ГУНП, у Кременецькому районі зафіксували факт незаконного перевезення деревини — патрульні зупинили автомобіль з причепом, завантаженим дев’ятьма колодами сосни. У водії не було ніяких дозвільних документів на деревину. Тому, за даним фактом розпочали кримінальне провадження, а авто з причепом помістили на арештмайданчик. На разі, поліцейські встановлюють, де проводилася порубка дерев.

Також, задокументовано п’ять випадків несанкціонованої вирубки лісових насаджень: у Чортківському, Кременецькому, Збаразькому та Борщівському районах. Зловмисникам загрожує від 850 до 1700 гривень штрафу або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі чи позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого.

До слова, при перевірці перевезення лісосировини звертають увагу на наявність маркування на дереві (бірки), їх пошкодження. Контролюють чи є у перевізника спеціальна товарно-матеріальна накладна, видрукований на термопринтері, яка повинна містити QR-код та печатку FSC. Відповідність накладної звіряють на сайті https://www.ukrforest.com/.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі